Chronisch te laat

Elke ochtend breng ik mijn zoontje naar school. Lopend, niet met de auto, maar dat is een andere discussie. De bel gaat om 08:25 en de kinderen verzamelen zich en gaan dan samen naar binnen. Om 08:30 gaat de tweede bel en zitten de kinderen in de klas. Nog even zwaaien en dan gaat mama weer naar huis.

Terwijl ik van het schoolplein loop komen er nog mama’s en papa’s met hun kinderen aanlopen. Vaak dezelfde mensen. Sommige mensen kunnen niet op tijd komen. Waarom is dat?

SintSint

In mijn ogen is dat een teken van disrespect. Geen respect voor degene met wie je een afspraak hebt, in dit geval geen respect voor de juf of meester en alle ouders en kinderen die wél op tijd zijn. Van de ouders welteverstaan, niet de kinderen.

Heb je met een vriend afgesproken en komt die ook standaard te laat? Misschien is het dan tijd om je eens af te vragen wat jullie vriendschap betekent. Hij of zij heeft in ieder geval geen respect voor je, of in ieder geval niet genoeg respect om op tijd te komen. Zijn of haar tijd is dus kennelijk belangrijker dan die van jou.

Als je kind ’s ochtends standaard te laat is wat doe je dan? Je staat eerder op! Je haalt je kind eerder uit bed, zorgt dat het zich eerst wast en aankleedt vóór het tv mag kijken of op de tablet mag of wat het dan ook doet. Eerst eten, wassen, aankleden, tandenpoetsen etc, dan spelen, tv kijken of lezen. Datzelfde geldt uiteraard ook voor de mama en papa. Zet desnoods een alarm op de telefoon 5 minuten voor je de deur uit moet.

Toon je vrienden, leraren, collega’s etc het respect dat ze verdienen door op tijd te komen. Hun tijd is net zoveel waard als die van jou, en ook voor hen geldt dat je die verloren tijd nooit meer terug krijgt!

Black Friday DagdealsBlack Friday Dagdeals
Please follow and like us:

2 thoughts on “Chronisch te laat

  1. Wat een nare bevindingen. Zonder je te verdiepen in die mensen, direct oordelen. Komt nogal respectloos over. Misschien vinden ze aan jou ook iets niet leuk.

    1. Dank voor je reactie Patrick.
      Ik heb nooit beweerd dat ik geen fouten heb. Zo probeer ik altijd op tijd op afspraken te komen.
      Waar het om gaat is dat je andermans tijd verspilt. Tijd die ik had kunnen doorbrengen met het knuffelen van mijn kind of het lezen van een goed boek. Of in het geval van de juf op school: elke onderbreking kost dubbel tijd. De tijd dat het kind op zijn plaats gaat zitten en de tijd om de draad weer op te pakken. Ik heb toch liever dat leraren hun tijd kunnen besteden aan het lesgeven. Maar ieder heeft recht op zijn mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *